CHP lideri Özel’den Merih Demiral’a ilk yorum

Siyasilerin de müdahil olduğu bu konuyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi. CHP Genel Merkezi'nde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı ağırlayan Özel, UEFA'nın gol sevincini yaşarken kullanılan bir işaret nedeniyle soruşturma başlatmasını doğru bulmadıklarını belirtti. Özel, "Bu işaret konusunda biz özgürlükçüyüz. Ancak birkaç yıl önce bir sporcumuz zafer işareti yaptığında, bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişti. O kişileri kendi tutarlılıklarını sorgulamaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.A Milli Takımımız, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelmişti. Milliler, rakibini 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Ay-Yıldızlılar'a galibiyeti getiren golleri kaydeden Merih Demiral'ın maç sonu bozkurt işareti yapması ise gündeme bomba gibi düştü.

Özel'in kastettiği isim Deniz Naki

Yıllar önce Amedspor'da forma giyen deniz naki, bir maçta zafer işareti yapması ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle ömür boyu futboldan men edilmişti. Bunun ardından Türkiye'den ayrılan naki, futbol kariyerine yurt dışında devam etmek zorunda kalmıştı.

Almanya Hitler işareti yapanlarla uğraşsın

Zafer Parti lideri Ümit Özdağ, 'bozkurt' ise konuyla ilgili yöneltilen soruya bozkurt işareti yaparak " Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" yanıtını verdi.