Cami hoparlöründen uyardılar: ‘Kapınızı Açmayın’

İdil ilçesindeki cami hoparlöründen Dicle Elektrik'in kaçak kontrol ekibine yönelik "kapıları açmayın" anonsu yapıldı. Dicle Elektrik yetkilileri, Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı kaçak kontrol ekiplerinin, önceki gün yüzde 85 oranında kaçak elektrik kullanımı tespit edilen Açma köyünde abonelerin sayaçlarını denetlemek üzere harekete geçtiğini bildirdi. Jandarma ekiplerinden destek talep edildikten sonra köye yönelen kontrol ekibi, köy girişinde toplanan bir grup tarafından araçlarıyla durduruldu. Ekip, köye alınmayınca jandarma ekipleri müdahale için harekete geçti.

Kapınızı açmayın

Jandarma müdahalesinin ardından köylüler, yolun üzerine oturarak araçların köye girmesine izin vermedi. Bu sırada köy camisinin minaresine çıkan müezzin, önce köylüleri kaçak kontrol ekibinin geldiği konusunda uyardı, ardından da "kapılarınızı açmayın" çağrısında bulundu. Müezzin, bu uyarının ardından öğlen ezanını okumaya başladı. Olaylar, cep telefonu kameralarıyla da kaydedildi.

Yeniden bir kaçak kontrol çalışması yapılacak

Jandarmanın çabalarına rağmen köylüler, ekiplerin girişine izin vermedi. Gerilimin tırmanmaması için Dicle Elektrik kaçak kontrol ekibi, çalışma yapmadan bölgeden ayrıldı. Yetkililer, burada daha sonra yeniden bir kaçak kontrol çalışması yapılacağını duyurdu.

Mahalledeki cami hoparlöründen anons yaptılar

Geçtiğimiz yıl, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı kırsal Sulubağ Mahallesi'ne yönelik bir kontrol çalışması sırasında benzer bir durum yaşanmıştı. Mahalledeki cami hoparlöründen yapılan "kapılarınızı açmayın" anonsu üzerine aboneler, konut kapılarını açmamıştı. Bu nedenle söz konusu mahallede gerekli kontroller yapılamamış, ekipler daha sonra jandarma nezaretinde bu mahallelere giderek kaçak kontrolünü gerçekleştirebilmişti.