Bugün günlerden Türkiye!

2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024), A Milli Futbol Takımı son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Turnuvanın ev sahibi Almanya'da düzenlenen şampiyonada grup aşamasını ikinci sırada tamamlayan Türkiye, şimdi gözünü çeyrek finale dikmiş durumda.

Maç 22.00'de başlayacak

Leipzig'deki aynı adı taşıyan stadyumda TSİ 22.00'de başlayacak olan maçta Türkiye, Avusturya'ya karşı mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip, F Grubu'ndaki performansıyla Portekiz'in ardından ikinci olarak çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. Avusturya ise D Grubu'nu lider tamamlayarak bu turu geçen ekip olarak Hollanda-Romanya maçının galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek finale çıkmayı hedefliyor.

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Salih Özcan, Orkun, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper.Avusturya: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Grillitsch, Baumgartner, Sabitzer, Laimer, Gregoritsch.

2 Futbolcumuz maçta forma giyemeyecek

A Milli Takım'da kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, kart cezaları nedeniyle maçta forma giyemeyecekler. Ancak cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı sahada olabilecek. Avusturya cephesinde ise Hollanda maçında ikinci sarı kartını gören orta saha oyuncusu Patrick Wimmer, Türkiye'ye karşı forma giyemeyecek durumda.

10 futbolcu kart sınırında

A Milli Futbol Takımı'nda Avusturya maçı öncesinde 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler, turnuvada birer sarı kartla oyunda oldukları takdirde Avusturya maçında bir sarı kart daha görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler.