Bu olayın dünyada benzeri yok

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran genç bir kadının mesanesinden, 1 kilogram ağırlığında ve 18 santimetre genişliğinde dev bir taş çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar bile bu olağanüstü durum karşısında şoke oldu. Şu anda, Türkiye'de ve dünya genelinde benzeri bir vakaya rastlanıp rastlanmadığı araştırılmakta.

1 kilo 6 gram ağırlığında ve 18 santimetre boyunda bir taş çıkarıldı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Birgül Büyükmanisa, karın ağrısı şikayetiyle Kırkağaç Devlet Hastanesine başvurdu. Üroloji servisine yönlendirilen Büyükmanisa'nın mesanesinde büyük bir kitle tespit edildi. Uzman Doktor Ümit Gümüş'ün detaylı araştırmaları ve filmler sonucunda belirlenen kitlenin alınması için Büyükmanisa ameliyata alındı.Uzm. Dr. Ümit Gümüş ve ekibi, titiz bir operasyon sonucunda 1 kilo 6 gram ağırlığında ve 18 santimetre uzunluğunda dev bir taş çıkardı. Ameliyat sırasında çıkarılan bu büyük taş, doktorlar ve hastane ekibi arasında büyük bir sevinç yarattı. On yıldır yaşadığı ağrılar nedeniyle hayatı zorlaşan Büyükmanisa, ameliyat sonrası yeniden sağlığına kavuştu.

10 yılın cilvesini çekiyorum

Uzun yıllardır ağrılar çeken Birgül Büyükmanisa, "On yıl önce şikayetlerim başlamıştı ama durumun ciddiyetini tam olarak anlamamıştım. Son bir aydır sancılarım artınca Kırkağaç Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdum. Burada ilaç verildi ve film çekildikten sonra Doktor Ümit Gümüş'e yönlendirildim. Doktorumuz büyük bir sıkıntı olduğunu, idrar kesemde büyük bir taş bulunduğunu söyledi. Allah ondan razı olsun. Ameliyatımız çok iyi geçti ve büyük bir taş çıkarıldı. Doktorumuzdan, hemşirelerimizden ve başhekimimizden Allah razı olsun. Eskiden hastaneye gitmekten korkardım ama şimdi hepsi çok iyi. Dünden beri el üstünde tutuluyorum. Şu an çok iyiyim, ağrılarım var ama bu da 10 yılın bedeli," şeklinde konuştu.Eşiyle 10 yıl süren sıkıntıları anlatan Mehmet Büyükmanisa ise, "10 yıldır büyük zorluklar çektik. Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne başvurduk ve Ümit Gümüş hocamız eşimi tedavi etti. Şimdi rahatladık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz," dedi.

1 kilo ağırlığında bir mesane taşı çıkarıldı

Kırkağaç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Fatih Yazıcı, "39 yaşındaki kadın hastamız, üroloji polikliniğimize idrar yaparken güçlük ve tam boşalamama hissi şikayetiyle başvurdu. Üroloji Polikliniği'nde Doktor Ümit Gümüş tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dev bir mesane taşı tespit edildi. Yapılan sistolitotomi operasyonuyla yaklaşık 18 santimetre boyutunda ve 1 kilo ağırlığında bir taş çıkarıldı. Operasyon sonrasında hastamızın servisteki takibi devam ediyor. Her şey yolunda giderse, hastamızı şifayla taburcu etmeyi planlıyoruz," şeklinde bilgi verdi.Ameliyatı gerçekleştiren başarılı hekim Dr. Ümit Gümüş ise, Türkiye'de ve dünyada buna benzer bir olayın olup olmadığını araştıracaklarını belirtti. Şu anda bu tür bir vakaya dair bilgi toplanıyor.