Bu durum Türkiye için endişe verici!

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini gündeme taşıdı. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilerde yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızındaki düşüşe dikkat çekti.

2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istatistiklerin endişe verici olduğunu vurgulayarak bu süreci Türkiye için varoluşsal bir tehdit ve felaket olarak nitelendirdi. Erdoğan, "Son yıllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttığını müşahede ediyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde toplumlar yaşlanıyor. Yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artarken, evlilik oranları ve hane başına düşen çocuk sayısı azalıyor. Evlilikler ve doğurganlık hızı azalırken, tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor. 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir," dedi.

Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür bunu korumak zorundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke olarak nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altında olduğumuza dikkat çekerek, "Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir," dedi. Erdoğan, "Biz bu tabloyu gördüğümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Maalesef, zaman öngörülerimizde bizi haklı çıkardı. En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. Nüfus, millet olarak en büyük gücümüzdür ve bunu korumak zorundayız. Önümüzdeki dönem bu konularda daha kararlı olacağız," şeklinde konuştu.