Böyle savunma görülmedi

Düzce'de toplu yemek hizmeti sunan Saydamlar Organizasyon Turizm'in, müşterilerine sunduğu rosto köftede domuz eti bulundu. KYK yurtlarında öğrencilere yemek hizmeti de veren firmanın konuyla ilgili yaptığı açıklama, skandala yeni bir boyut ekledi. Olay, sosyal medyada geniş yankı bulurken, firma yetkililerinin açıklamaları tepkilere neden oldu.

Haksız ve adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır

Bir dönem AK Parti Düzce İl Başkan Yardımcılığı yapan Murat Saydam’ın sahibi olduğu Saydamlar Organizasyon Turizm’den yapılan açıklamada, "İlgili tespit döneminde firmamızın aynı menü ile teslim ettiği tüm ürünlerin test sonuçları olumlu ve temiz çıkmıştır. Dönem menü ürünlerinin tüm bileşenleri, bağımsız test kuruluşları ve Tarım Bakanlığı test birimleri tarafından ayrı ayrı incelenmiş ve olumsuz bir sonuca rastlanmamıştır. Ancak yalnızca bir numuneden alınan tespit ile bu kararın verilmesi haksız ve adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır," ifadelerine yer verildi. Bu açıklama, skandalın boyutunu artırdı.

Vatan Bayrak diyerek herkesi kandırmışlar

Firma yetkilileri, yaklaşık 40 yıldır Düzce ve çevresinde hizmet verdiklerini belirterek, "Yapılan itirazlarımız değerlendirilmeksizin ve sonuca ulaşmadan idari bir işlem tesis edilmiştir. Bu durum, işlemimizi eksiksiz yerine getiren firmamızın telafi edilemeyecek bir ticari itibar suikastine uğramasına ve zarar görmesine yol açmıştır. Bu durum, bilim vicdanı ve hakkaniyet ölçüsüne uymamaktadır," ifadelerini kullandı. Ayrıca, bayrak, din ve devlet üzerinden yapılan savunmada ise "Biz vatanını, bayrağını seven, istihdam konusunda hassas, devlete vergisini veren bir firmayız. Ailelerimizin dini ve dünyevi hassasiyetleri, tüm Düzce halkı tarafından bilinmektedir," denildi. Bu açıklamalar, tepkilerin artmasına neden oldu.