BM’de Erdoğan’dan İsrail temsilcilerine sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'nda İsrail'e ve dünya kamuoyuna sert eleştiriler yöneltti. Gazze'deki saldırılarda yaşanan can kayıplarına dikkat çeken Erdoğan, "BM, kuruluş misyonunu yerine getirmekte yetersiz kalıyor. 'Dünya 5'ten büyüktür' anlayışına her zamankinden fazla ihtiyaç var" dedi. Gazze'deki çatışmalarda 41 binden fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirten Erdoğan, gazetecilerin, sağlık çalışanlarının ve BM personelinin hedef alındığını vurguladı. "Cami ve kiliseleri dahi bombaladılar" diyen Erdoğan, BM kürsüsünden bu saldırıların savunulmasına tepki gösterdi.

Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan davayı destekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, İsrail’e karşı açılan soykırım davasına da değindi. 41 bin Filistinlinin ölümüne neden olanların hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Talimatı verenden tetiği çekene kadar bu suçların sorumluları yargılanmadan vicdanlar rahat etmeyecek" dedi. İsrail’in işlediği suçların cezasız kalmaması için Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan davayı desteklediklerini belirten Erdoğan, bu konuda her türlü adımın atılacağını ifade etti.

Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzetti. İsrail'in Filistin'e karşı "etnik temizlik ve soykırım" uyguladığını belirten Erdoğan, "70 yıl önce Hitler nasıl insanlığın ittifakıyla durdurulduysa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulmalıdır" dedi. Erdoğan'ın sert açıklamaları sırasında İsrail'in BM temsilcilerinin gergin tavırları kameralara yansıdı.