Başkanın kızına 15 yıl hapis

İstanbul Beykoz'da Kavacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde meydana gelen kazada, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklet ile eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın yönettiği otomobil çarpıştı. Kaza sonucu motosikletin arkasında oturan 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Olayla ilgili Fatma Zehra Kınık hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

2 yıldan 15 yıla kadar hapis talebi

İstanbul Beykoz'da meydana gelen ve 4 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak Zehra Kınık hakkında dava açıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kınık’a "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Zehra Kınık, 30 Ekim’de hakim karşısına çıkacak.

Başkanın kızı yüzde 50 kusurlu

Kaza sonrası gözaltına alınan Kınık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 3 kişinin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin hazırlanan kaza tespit raporunda, otomobil ve motosiklet sürücüsünün yüzde 50'şer kusurlu bulunduğu öğrenilmişti.