Bakan Yumaklı çiftçiyle tartıştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Türkiye Buluşmaları' programı çerçevesinde Konya'da çiftçilerle bir araya geldi. Toplantıda, Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Konya'da kenevir üretiminin başladığını duyurdu. Bestil, bu alanda Bakan Yumaklı'dan destek beklediğini ifade etti. Ancak, Bakan Yumaklı'nın beklentilere yanıt vermemesi, çiftçiler arasında hayal kırıklığına yol açtı. Kenevir üretimiyle ilgili taleplerin karşılık bulmaması, sektördeki belirsizlikleri artırdı.

Keneviri ektiniz ne yapacaksınız?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik "Keneviri ektiniz, ne yapacaksınız?" sorusunu yönelterek tartışmalara yol açtı. Konya'daki toplantıda, kenevir üretimi hakkında destek isteyen Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil, Bakan Yumaklı'nın bu sözleri karşısında şaşkına döndüğünü ifade etti. Bestil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kenevir ekimi için izin aldığını ilettiğinde, Bakan Yumaklı'nın "Dayanamayacağım" yanıtını verdiğini belirtti.Bestil, "Söylemlerimden memnun olacağını düşündüm ama tam tersi bir tepkiyle karşılaştım. Resmen şoke oldum. 'Keneviri ne yapacağız?' sorusu beni derinden etkiledi. Bu konuşmaların ardından 5 dakika daha tartıştık ama tartışma sırasında videoyu çeken kişi kaydı durdurmuştu" dedi. Bakan Yumaklı'nın açıklamaları, sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kenevir üretiminin yeniden başlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Daha önceki bir konuşmasında, "Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz keneviri ithal ediyoruz. Kenevire dayalı yapılması gerekenler ithal ürünlerle yapılıyor. Gıda Tarım Bakanlığı bu konuda çalışmalara başlıyor. Birilerinin bu işi başlatması lazımdı. Şu anda biz de bunun çalışmasını yapıyoruz" dedi.Bu bağlamda, Konya'da kenevir üretimi için gerekli izinlerin verildiği bildirildi. Bu yıl, Konya’nın Çumra ilçesinde 20 dekar alanda, uzun bir aradan sonra ilk kez kenevir ekimi gerçekleştirildi. Erdoğan'ın açıklamaları, kenevir üretiminin geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.