Bakan Yerlikaya’nın sessiz kalması tepkilere neden oldu

Türkiye, dün sabah saatlerinde Beyoğlu'nda bir kadına yapılan sokak ortasındaki taciz görüntüleriyle sarsıldı. Ancak akşam saatlerinde, Semih Çelik'in 19 yaşındaki Ayşenur Halil'i öldürdükten yarım saat sonra, aynı yaştaki İkbal Uzuner'in başını bıçakla keserek Edirnekapı surlarından atmasıyla bir kez daha şok oldu. Bu korkunç olaylar, toplumda büyük bir infiale yol açtı ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine dair çağrılar yapıldı.

Daha önce intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi

Semih Çelik'in, iki genç kızı vahşice katletmesinin ardından, babasının ifadesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Çelik'in 5 kez psikolojik tedavi gördüğü, 2 kez kaybolduğu ve daha önce intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Olayın ardından, kızının kopmuş başını yolda gören annenin "İkbal, İkbal, Beni yaktın... Allah'ım, yavrum ne yaptılar sana? Canım kızım..." şeklindeki feryatları ise yürekleri dağladı.

Teknofest paylaşımı tepki çekti

Söz konusu olay, toplumda infial yaratırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan henüz bir açıklama gelmedi. Türkiye'nin dehşete kapıldığı saatlerde Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı 'Teknofest' paylaşımı ise tepki topladı. Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonuna dair görüntüleri de paylaşan Bakan Yerlikaya'ya, sosyal medyada "Kafayı çekip kadın taciz edenleri, öldürenleri de tekrar bırakmamak üzere almanızı bekleriz" ve "Sayın Bakan, güzel ülkemizde dün iki yavrumuzun kafasını kestiler. Niye açıklama yapma gereği duymuyorsunuz?" gibi yorumlar yapıldı.