Bakan Yerlikaya: “İnlerini Başlarına Yıktık”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Başkanlıkları'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen 'Gürz-5' operasyonlarında, bölücü terör örgütünün kırsalda yaz aylarında eylem yapmak üzere gizlediği silah, mühimmat ve patlayıcılar imha edildi. Şırnak, Hakkari, Kars, Siirt, Van, Diyarbakır, Erzincan, Bitlis, Muş, Tokat, Hatay ve Tunceli illerinde düzenlenen operasyona Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve güvenlik korucularından oluşan 315 tim ve 3 bin 996 personel katıldı. Operasyonlara J-SİHA ve ATAK helikopterleri de destek verdi.

Çok sayıda örgütsel doküman ve ekipman ele geçirildi

Operasyonlar sonucunda 76 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edilirken, 102 füze, 17 AKM piyade tüfeği, 55 makineli uçaksavar topu mühimmatı, 5 keskin nişancı tüfeği, 3 RPG-7 roketatar, 191 RPG-7 roketatar mühimmatı, 2 bin 604 mekanik/elektrikli fünye, 165 el bombası, 132 havan/bombaatar mühimmatı, 8 bin 237 mühimmat, 3 uçaksavar silahı, 212 piyade tüfeği parçası, 1 drone ve parçaları, 22 EYP ve elektronik düzenek, 2 silah üstü termal dürbün, 1 gece görüş gözlüğü, 2 silah üstü gündüz görüş dürbünü, 1 anti tank mayını, 37 kilogram patlayıcı madde, 286 tüp, 2 ton 156 kilogram yaşam malzemesi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İnleri tek tek tespit edilip başlarına yıkıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Gürz-5' operasyonlarına dair yaptığı açıklamada, "Bölücü terör örgütünün lojistik amaçlı kullandığı ve eylem yapmak üzere hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi. Operasyonları başarıyla yürüten kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin," ifadelerini kullandı. Yerlikaya, "Yıl boyunca, dört mevsim ve gece gündüz demeden şehirlerde ve kırsalda operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla devam edecek," şeklinde konuştu.