Ağır Ceza Mahkemesi’nden Engin Polat kararı

Suç örgütü kurma ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu sanıklar, geçtiğimiz hafta hakim karşısına çıkmıştı. Davanın üçüncü gününde Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine hükmetti. Başsavcılığın itirazını değerlendiren Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi ise mevcut delil durumunu dikkate alarak bu itirazı reddetti.

Davada 4'ü tutuklu 28 sanık yargılanmıştı

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kara para aklama ve bahis kanununa muhalefet" suçlarından yargılanan Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, üçüncü kez hakim karşısına çıkmıştı. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın üçüncü gününde ara kararını açıklayarak tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine hükmetti.

Mahkeme karara itirazı reddetti

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine itiraz etti. Başsavcılık, tahliyeyi gerektirecek bir değişiklik olmadığını, suçlamalara dair delillerin varlığını ve sanıkların kaçma şüphesini gerekçe göstererek tutukluluğun devamını talep etti. Ancak, tahliye kararını veren mahkeme, başsavcılığın itirazını reddetti. Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi de delil durumunu değerlendirerek başsavcılığın itirazını bir kez daha reddetti.