Adana’da Çocuk İstismarı Skandalı

Adana'da, 62 yaşındaki oto tamircisi M.M., kiracısının 8 yaşındaki torunu E.B.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddialarıyla gündeme geldi. Olay, 1 Eylül'de Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki 2 katlı müstakil evde meydana geldi. Taşınma hazırlığı yapan anneanne F.C.'nin yanına giden E.B., sokakta oynarken topunun üst kattaki M.M.'nin balkonuna düştüğünü fark etti. Balkonuna çıkan M.M., küçük çocuğu yanına çağırarak "Gel, topunu vereyim" dedi. İddialara göre bu çağrının ardından M.M., E.B.'ye cinsel istismarda bulundu ve durumu kimseye söylemesi için tehdit etti. E.B., yaşadığı durumu 8 Eylül'de anneannesi ve babası O.B.'ye (36) anlattı. Olayın ardından mahalleli, M.M.'ye linç girişiminde bulunarak evinin duvarlarına sprey boyayla yazılar yazdı ve camlarını taşladı. M.M. ise tedavisinin ardından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Mahalleliden linç girişimi

Olayın ardından mahalleli, oto tamircisi M.M.'nin evine akın etti. Kalabalık grup, dışarı çıkan M.M.'ye linç girişiminde bulundu. Polisin hızlı müdahalesi sayesinde M.M., linç edilmekten kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından E.B.'nin ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan M.M., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan M.M., suçlamaları kabul etmedi. Olayla ilgili olarak kimliği belirsiz kişiler, M.M.'nin evinin camlarını taşlayarak büyük bir vandalizm eyleminde bulundu. Duvarlara ise "Çocuk tacizcisi", "Daha 8 yaşında", "Adalet sağlanacak" gibi ifadelerle sprey boyayla yazılar yazıldı. 

Narin ve Sıla kızımıza üzülürken, bu olay başımıza geldi

Çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu anlatan baba O.B., "Biz, olayı sonradan öğrendik. Narin ve Sıla kızımıza üzülürken, bu olay başımıza geldi. Şimdi oğlum psikolojik tedavi görüyor. Eşi, kira nedeniyle anlaşmazlık yaşadığımızı söylüyormuş komşularına. Hak ettiği cezayı almasını istiyoruz" diye konuştu.