3 gündür sırra kadem basan Sevda’dan güzel haber

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 gün sonra Pazar sabahı Tavşantepe Mahallesi yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi yatağında bulundu. Bu üzücü gelişmenin ardından İstanbul'da da benzer bir kayıp haberi geldi. 13 yaşındaki Sevda Yılmaz, 6 Eylül Cuma günü dedesinin yanından "Babama gideceğim" diyerek ayrıldı. Velayeti annesinde olan Yılmaz'ın, anne ve babasının arasında herhangi bir sorun bulunmamakla birlikte sık sık babasına gittiği belirtildi.

Daha önce hiç böyle bir durum yaşanmamıştı

Sevda Yılmaz'ın babası Sedat Yılmaz, Avcılar Çocuk Büro Amirliği'ne başvurdu. Sedat Yılmaz, kızının telefonunun da cuma gününden itibaren kapalı olduğunu belirterek " Sabah dedesinin yanından babamın yanına gidiyorum diyerek çıkmış. Evden çıkarken üzerinde hangi elbiseler varmış bilmiyorum. Daha önce hiç böyle bir durum yaşanmamıştı. Evden kaçma gibi bir durum söz konusu olmadı. Aile içerisinde de olumsuz bir durum yok. Kayıp olarak aranıp bulunmasını ve ailesine teslim edilmesini istiyorum" dedi.

Geçiştirildiğimi düşünüyorum

Yılmaz, "Narin olayından sonra herkesten şüpheleniyorum" diyerek "Bu sabah da yine karakola gittim kayıp ilanları için. Karakolda sürekli olarak bana 'Bulunur, edilir' deniyor. Ama geçiştirildiğimi düşünüyorum. Yetkililerden bir an önce harekete geçilmesini talep ediyorum" yetkililere çağrıda buunmuştu. 

Kadıköy'de bulundu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, öğle saatlerinde Sevda'nın İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunduğunu açıkladı.